Demeter brood van Nederlands graan

Demeter is een kwaliteitskeurmerk. Dit keurmerk houdt in dat de producten afkomstig zijn uit gecontroleerde biodynamische landbouw. Het product kan eventueel verwerkt zijn door een gecertificeerde verwerker. U kunt het Demeter-keurmerk wereldwijd tegenkomen. Handig, zo weet u precies waar u aan toe bent als u in het buitenland in een Bio-winkel bent!

Waar komt die naam Demeter dan vandaan? In de Griekse mythologie is Demeter de godin van de landbouw en vruchtbaarheid.

Ons Demeter brood wordt gebakken met graan van Nederlandse biologisch dynamische telers en wordt in Nederland op molenstenen gemalen. Zo is de keten uiterst kort en blijft de kwaliteit behouden. Regionaler kan haast niet. Van deze granen wordt er Keltisch brood en authentieke Duitse broden gebakken.

De Keltische busbroden worden gebakken met heel weinig gist (2%) en kennen een lange rijpingsperiode waardoor en een rijke aroma ontstaat.

Voor de handgevormde, naar authentiek Duitse recept gebakken, broden maken we eerst een kookstuk. Gebroken granen en zorgvuldig geselecteerde zaden worden enkele uren gekookt, afgekoeld en samen met eigen natuurreservaat en meel tot de mooiste broden gevormd. Ze mogen lang rijpen en rijzen en worden zorgvuldig gebakken. Puur vakmanschap. Door deze ambachtelijke werkwijze krijgen deze broden een zeer rijk aroma en blijven ze dagenlang vers.