Ik wil weten wat – Fabels en Feiten zijn over Brood

fabel:  Speltbrood is gezonder dan tarwebrood

Spelt en tarwe zijn mineralen die uit dezelfde familie komen. Spelt lijkt erg op tarwe. Ze bevatten dezelfde koolhydraten, eiwitten, mineralen, vitamines en vezels. Sommige mensen beweren dat spelt lichter verteerbaar zou zijn; daarvoor is echter geen wetenschappelijk bewijs. Beide soorten bevatten gluten (eiwitten). Zowel bij spelt als bij tarwe is het voor de gezondheid belangrijk om voor de volkoren variant te kiezen. Het eten van drie sneetjes volkorenbrood verlaagt het risico op hart-en vaatziekten en diabetes type II

 

fabel en feit: Als je veel brood eet krijg je te veel zout binnen

Dat hangt ervan af waarmee je je brood belegt en wat je de rest van de dag eet. Het klopt dat er in brood redelijk wat zout zit want zout is nodig om brood te maken. In Nederland is aan het bakkerszout jodium toegevoegd, omdat we dit jodium uit weinig andere producten halen. Om minder zout te eten moet je dus vooral letten op het beleg wat je op het brood doet en andere ongezonde producten uit je eetpatroon schrappen zoals chips, sauzen en kant-en-klare producten. Onze bakker gebruikt steenzout; dit is niet-gejodeerd. Om aan uw adh jodium te komen raden wij u aan dit op een andere manier binnen te krijgen.

 

fabel: Als ik af wil vallen moet ik brood uit mijn voeding bannen

Afvallen doe je door gezonder en minder te eten. Als je een hele productgroep weglaat is de kans vrij groot dat je afvalt, maar het maakt niet uit of dit brood is of iets anders. Omdat volkorenbrood een gezond product is dat in de Schijf van Vijf staat; raden we aan om als u af wilt vallen; te kijken naar andere – ongezonde eetgewoonten zoals ongezonde tussendoortjes. Dan valt u zeker af en leeft u gezonder. Bovendien word er aan ons brood GEEN suiker toegevoegd. De meeste bakkers gebruiken suiker om het brood sneller te laten rijzen. Nog een reden om te kiezen voor ons brood !!!

 

 

BRON :  NU.NL